Wil jij leren belten? ‘Onze’ eigen Eke Salomé geeft een te gekke Belt-clinic. In deze introductie workshop krijg je een aantal tools aangereikt hoe je jouw belt-geluid kan opzoeken op een leuke en veilige manier.

Belten?

Wat meestal wordt bedoeld, is dat het luide, ‘spreek-achtige’ stemgeluid dat veel mensen vrij gemakkelijk gebruiken in het midden van hun bereik, ook in de hoogte wordt gebruikt (wat veel mensen moeilijk vinden). In de zangwereld is de term belten mede bekend geworden door de zangtechniek EVTS (Estille Voice Training System). EVTS is een techniek ontwikkeld door de Amerikaanse Jo Estille, en wordt veel gebruikt door zangers en zangdocenten wereldwijd. Ook op conservatoria is het een breed geaccepteerde techniek. EVTS is een pionier in de moderne zangtechniek.

Wil je kunnen belten, oftewel hard en hoog kunnen zingen, dan zul je je moeten verdiepen in een gedegen ademsteun, en je moeten houden aan de regels van de bijpassende stemfunctie. Hoe hoger je zingt, hoe beter alles moet kloppen. Het is net een soort blokkentoren: valt er een onderdeel niet helemaal op zijn plek, dan stort de hele toren in. De ene stem belt makkelijker dan de andere, maar in principe kan iedereen het leren. Als je gezonde stembanden hebt, kun je leren belten. Natuurlijk vergt dit wel de nodige training en kennis.

Voorbereiding

Kies een nummer uit die je graag wil onderzoeken. Dit kan een toffe powerballad zijn zoals All I Ask van Adele of Pillowtalk van ZAYN.
Je kunt belt nummers in bijna alle genres vinden, van country tot musical, van ballads tot uptempo nummers.

Vragen? Stuur een mailtje naar info@zanglesfriesland.nl

Eke Salomé

Musicalactrice / Zangcoach

Eke Salomé

Eke Salomé is afgestudeerd aan Codarts Conservatorium met afstudeerrichting Muziektheater en is uitvoerend musicalactrice. Eke was o.a. te zien in Jesus Christ Superstar (2013) en in het project Scratch This Musical ‘Les Misérables’ in de rol van Eponine (2016). Op dit moment auditeert Eke veel in Duitsland en heeft o.a. in de finals gestaan voor Jane (Disney’s Tarzan) en Mary Robert (Sister Act).

Omdat er in de musical wereld de banen niet voor het oprapen liggen, is Eke na haar afstuderen begonnen met lesgeven en geniet daar ontzettend van! Eke gaf zanglessen bij Beatzone (de zangschool van Idols finalist Maud Mulder) in Amsterdam en gaf zang, spel en danslessen bij de Telekids Musicalschool van RTL.

  • Datum: zaterdag 7 maart ’20 , 10.00u
  • Kosten: €25,00 p.p. (excl. btw)
  • Locatie: Koepelkerk, Vredeman de Vriesstraat 24a, Leeuwarden
  • Zangcoach: Eke Salomé
  • Enige zangervaring gewenst
  • Minimum leeftijd: 16 jaar
  • *Er is plek voor max. 6 deelnemers

Belt-clinic

(hier inschrijven als deelnemer jonger dan 21 is)
Totaal: € -


Belt-clinic

(hier inschrijven als deelnemer 21 of ouder is)
Totaal: € -