Begin jij altijd uit volle borst mee te blèren als het openingsnummer van The Lion King op de speakers komt (inclusief je kat in de lucht steekt als baby Simba)? Of als je op zaterdagavond naar je stamkroeg gaat en de beginakkoordjes van ‘You’re the one that I want’ uit de oh-zo-bekende Grease-medley hoort, je het spontaan uitgilt en de dichtstbijzijnde dude omdoopt tot jouw Danny Zuko? Herken je dit?

Musical Masterclass

Of ben je meer iemand die al vijf keer naar Wicked is geweest en nog steeds moet huilen bij ‘Defying Gravity’? Of worden je vrienden ook zo moe van je, als je bij het eerst volgende raad-het-woord-spel, supercalifragilisticexpialidocious gebruikt?

Knik je nu overtuigend ja? Dan is deze masterclass misschien wel wat voor jou! We zijn op zoek naar mensen die een interesse (of guilty pleasure) hebben voor musical, al enige ervaring hebben (al een tijd les of optreedervaring) met zingen en zichzelf willen uitdagen!

In deze masterclass gaan we het hebben over het integreren van spel en zang, dat samenbrengen: liedinterpretatie.

Inhoud

Je krijgt de tijd om één op één met Eke te werken aan het nummer dat jij hebt gekozen. De rest van de groep kijkt naar de ander, als een soort publiek. Als publiek kun je daar ontzettend veel van leren, omdat je er met een afstand naar kan kijken. Wat werkt goed, wat minder goed? Is het helder waar het lied over gaat? Wat is de noodzaak van het personage om dit lied te zingen? Door goed mee te kijken en te luisteren, kun je veel kennis vergaren en dat meenemen als je zelf op de vloer staat.

Dit klinkt misschien wat spannend allemaal, dat is het ook, maar dit is een mooie en leuke manier om verdieping te vinden in wat je zingt, binnen alle muziekgenres. Maar in het bijzonder voor musical. Het doel is om een verhaal te vertellen met muziek, tekst, spel en je stem.

Wat moet je doen?*

Stap 1:

Kies een nummer uit de lijst die je via de mail krijgt toegestuurd (of een ander nummer in overleg met zangcoach Eke).

Kies een nummer die bij je past, die je aanspreekt. Denk ook na tijdens je keuze, over een nummer die je zangtechnisch goed kan zingen, omdat we vooral op het integreren van zang en spel focussen.

Belangrijk: leer het nummer helemaal uit je hoofd!

Stap 2:


Om niet helemaal vanaf scratch te beginnen tijdens de masterclass zelf, zijn er een aantal vragen die je voor jezelf moet beantwoorden over het desbetreffende nummer.

Door deze vragen te beantwoorden, krijg je alvast een duidelijk beeld van waar het nummer over gaat. Deze informatie kun je gebruiken tijdens het zingen en bepaald hoe je iets speelt en zingt.

 

*Na inschrijving ontvang je hierover meer informatie via de mail.

  • Datum: zaterdag 9 november ’19, 10.00u
  • Kosten: €35,70 p.p. (excl. btw)
  • Locatie: Koepelkerk, Vredeman de Vriesstraat 24a, Leeuwarden
  • Zangcoach: Eke Salomé
  • Enige zangervaring gewenst
  • Minimum leeftijd: 16 jaar
  • *Er is plek voor max. 5 deelnemers

Musical Masterclass

(leerlingen jonger dan 21 jaar)
Totaal: € -


Musical Masterclass

(leerlingen van 21 jaar en ouder)
Totaal: € -