Stemspecialisten met een missie

Het Stemlokaal biedt expertisetrainingen aan voor beroepssprekers; dus een ieder die veel gebruikt maakt van zijn/haar stem. Wij kunnen je helpen om deze efficiënter in te zetten en je van de juiste tips en adviezen voorzien die specifiek voor jouw stem van toepassing zijn.

Daphnie Misker en Janneke Brakels zijn geschoolde en ervaren stemspecialisten. Samen vullen zij een uitgebreid pallet van specialisaties als zangeres, logopediste, zangcoach, ervaringsdeskundige, leerkracht basisonderwijs, docent HBO Logopedie en eigenaren van een zangschool met bijna 500 leerlingen.

Zij worden gedreven door hun missie om de medewerkers binnen jouw bedrijf, school of team (weer) helemaal ‘goed gestemd’ te krijgen!

Stemcoaching

In de 12+ jaren dat Daphnie en Janneke als zangcoach werkzaam zijn, kwamen zij vele stemmen tegen die wel de nodige stemgerichte adviezen zouden kunnen gebruiken. Vanuit hun samenwerking bij Zangles Friesland ontstond hieruit al gauw de ‘Stemtraining voor Beroepssprekers’.

Tijdens de eerste Covid-lockdown grepen ze hun moment om eindelijk hun plannen rondom stemcoaching te verwezelijken en startten zij met ‘Het Stemlokaal’; expertisetrainingen voor (beroeps)sprekers.

Tijdens de Covid-pandemie werd alleen maar meer duidelijk hoe effectief coaching over gezond stemgebruik is; vele werknemers werkten ineens vanuit huis en er werd veel gebruik gemaakt van o.a. beeldbellen, maar vaak stemproblemen tot gevolg.

Thuiswerken

Ineens viel veel meer op hoeveel je gebruikt maakt voor je stem; in diverse beroepsgroepen. En hoe vervelend het is als je stem niet meer ‘als vanzelf’ meedoet. Dit zorgt voor twijfels, kost meer energie en in sommige gevallen moest men zich ziekmelden.

Gelukkig konden Daphnie en Janneke zorgen voor stemcoaching op maat en de juiste adviezen geven. Beeldbellen gaf voor de trainers vaak meteen al een goed beeld van de situatie waarna de eerste gerichte oefeningen ingezet konden worden.

De coachingstrajecten kunnen zowel ‘in real life’ als online plaatsvinden, wat zorgt voor korte lijntjes en snel handelen.

Coaching voor bedrijven, scholen en teams

Het Stemlokaal biedt diverse trainingen, afgestemd op iedere situatie of groep.
Wij gaan graag met je in overleg en maken aan de hand daarvan een gericht plan en bijbehorende offerte. Dit kan een eenmalige (groeps)training zijn of een meerdaags traject.

Individuele stemcoaching

Uiteraard kun je ook een individueel stemtraject starten. Hiervoor zijn verschillende opties mogelijk, zowel één op één, online of een combi.

Lees er meer over op www.hetstemlokaal.nl

Overleggen over de mogelijkheden? Stuur ons gerust een mailtje!

Stemtraining voor Beroepssprekers

Misschien werk je in een callcenter en heb je ‘s ochtends wel eens moeite om je stem meteen goed te laten klinken. Of je bent een leerkracht waarbij de kwaliteit van jouw stem afneemt gedurende de dag. Het kost je moeite om te spreken en je raakt hierdoor vermoeid. 

Het kan zijn dat jouw stem hees klinkt of juist een schor randje heeft. Meestal is dit te wijten aan onjuist stemgebruik en een onjuiste stemverzorging, terwijl juist die onderdelen van levensbelang zijn als je je werk op een prettige manier wil blijven uitvoeren.

Het maakt niet uit in welke categorie je je bevindt; je bent bij ons aan het juiste adres als het gaat om stemtraining- het coachen en opvoeden van jouw stem.

Sjoukje de Jager – Afûk    ★★★★★

Voor mij persoonlijk was de ‘Stemtraining voor beroepssprekers’ zeker een eye-opener. Het heeft geresulteerd zang- en logopedielessen bij Daphnie en daar heb ik intussen al heel veel bijgeleerd over stem en spraak.

Onno Spreij – Theatermaker     ★★★★★

Een aanrader voor iedereen die zijn stem veel gebruikt (belast) en wel wat tools kan gebruiken hier goed mee om te gaan. Een soort wellness voor de stem.