Sta jij als docent voor de klas, werk jij als callcenter-medewerker of geef jij veel presentaties voor je werk?
Dan vraag je veel van je stem en kan het best eens zo zijn dat’ie niet altìjd goed mee wil werken.

In deze training richten wij ons op de STEM van beroepssprekers!

Merk jij dat de vele online meetings of lesgeven via het scherm veel van je stem vraagt? Doet het zeer, ben je hees of heb je het idee dat het meer moeite kost om goed te kunnen spreken?

 

Aarzel dan niet en vraag een online coachingsles aan!

Tijdens je werk..

Als beroepsspreker (leerkracht, dominee, callcentermedewerker, spreker, sportinstructeur, dirigent, zanger..) gebruik je de hele dag je stem; vooral in klassikale- of groeps-situaties heeft je stem aardig power nodig om alle oren goed te kunnen bereiken. Daarnaast word je geacht vragen te beantwoorden, informatie duidelijk uit te leggen, kinderen/studenten/collega’s te woord te staan en ook in de pauze’s krijgt je stem vaak geen rust (denk aan; even een snel lunchoverleg, kinderen op het schoolplein corrigeren of netwerken al dan niet met muziek op de achtergrond).

In het basisonderwijs wordt veel gezongen (gelukkig maar!). Omdat stembanden van kinderen kleiner zijn dan die van volwassenen, klinken deze stemmen hoger. Het is dus ook belangrijk om het liedrepertoire van kinderen hierop aan te passen. Dat betekent dat de docent dus hoger zal moeten gaan zingen. Maar hoe doe je dat?

Het kan heel goed zijn dat je het lastig vindt om hoge tonen te kunnen halen of om lange tijd achter elkaar te spreken of te zingen zonder dat je last van je stem krijgt.
Hoe zorg je ervoor dat je dit op den duur makkelijker kunt doen?

Stemtraining 

Omdat zangcoach / zangeres Janneke Brakels en zangcoach / logopediste Daphnie Misker als geen ander weten hoe belangrijk het is om op een ontspannen manier klank te kunnen maken, hebben zij de Stemtraining ontwikkeld.

Dit is een goedgevulde training waarin je veel achtergrondinformatie krijgt over de werking van de stem, stemverzorging, het ontstaan van stemproblemen en je gaat vooral ook zelf aan de slag om te ervaren wat je met je stem kunt en hoe je hier nog meer uit kunt halen dan dat je van te voren dacht.

Kortom, een training om je bewust te worden van de kracht van je stem en hoe je daar op een zorgvuldige manier mee om kunt gaan.

Door inzicht te krijgen hoe je de praktische tips in kunt zetten in je dagelijkse leven, zul je gelijk met de (goodie)bag aan informatie aan de slag kunnen.

*In deze training werk je in een groep en hoef je dus niet individueel te spreken of te zingen (mocht je daarover inzitten 😉 )

Ontvang duidelijke informatie over gezond stemgebruik, praktische tips om gelijk uit te proberen, zangtips (bijv. voor die hoge kinderliedjes!) en handvaten om zekerder voor een groep te staan.

  • Je hoeft geen bepaald zangniveau te beheersen.
  • Er is gelegenheid om je ‘stemvragen’ te stellen
  • Je ontvangt een (goodie)bag vol ervaring, kennis en fijne tips!

*Deze training is ook in te zetten als ‘teambuilder’ binnen je bedrijf of om samen met je collega-leerkrachten te volgen tijdens een studiedag!

Wij denken hierover graag met je mee!
Stuur gerust een mailtje naar info@zanglesfriesland.nl

Een aanrader voor iedereen die zijn stem veel gebruikt (belast) en wel wat tools kan gebruiken hier goed mee om te gaan. Een soort wellness voor de stem.

Onno Spreij - theatermaker / cultuurcoach