Daphnie is opgegroeid met muziek, ze speelt al jaren piano en zong daar al van jongs af aan bij. Inmiddels geeft Daphnie al ruim tien jaar zangles en ze is werkzaam als logopedist bij Zangles Friesland. Sinds begin 2016 staat Daphnie samen met Janneke aan het roer van Zangles Friesland.

Ervaring

Nadat Daphnie jaren piano lessen heeft gevolgd en daar ook altijd bij gezongen heeft besluit ze in 2006 een toelatingsexamen te doen bij de opleiding Pop & Media (artiest/muziek zang). Ze wordt toegelaten en tijdens de studie blijft Daphnie piano- en zanglessen volgen en start ze met optreden met diverse bandjes. Daarnaast krijgt Daphnie tijdens de opleiding de liefde voor het les geven mee. Al vanaf het tweede jaar van haar studie is ze werkzaam als zang- en koordocent op muziekschool Parnas.
In 2010 studeert Daphnie af aan de Pop & Media opleiding (hoofdvak zang, bijvak toetsen) met een groot afstudeerconcert in Poppodium Romein.
Gedurende haar studietijd en ook daarna zingt Daphnie in diverse bands als lead-zangeres of als backing vocal. Ook zingt ze in het Fries projectorkest ‘Jazz our Souls’ onder leiding van Frans Vermeerssen.
Daarnaast blijft Daphnie het lesgeven met heel veel plezier doen en werkt op diverse muziekscholen, op de Jeugd Theaterschool en sinds 2013 ook bij Zangles Friesland.
Daphnie vindt het heel belangrijk om zich te blijven bijscholen, hierdoor zijn de lessen van Daphnie altijd up-to-date en doelgericht.
Toen Janneke Brakels Daphnie eind 2015 belde om te vragen of ze samen met haar de zangschool wilde runnen, hoefde Daphnie daar dan ook niet lang over na te denken. Ze vindt het een te gekke uitdaging en werkt met heel veel plezier zowel voor als achter de schermen van Zangles Friesland!

Logopedie

Toen Daphnie klaar was met haar opleiding Pop & Media vond ze het tijd om zich nog verder te ontwikkelen. Ze besloot de opleiding Logopedie in Groningen te gaan volgen. Daar heeft ze kennis van zeer veel verschillende gebieden opgedaan, onder andere; kindertaal, stotteren, afasie, afwijkende mondgewoonten, spraak en bovenal stem.
Daphnie heeft een voorliefde voor de (zang)stem en alles wat daarbij komt kijken.
Gezond stemgebruik staat in de lessen en behandelingen van Daphnie centraal.
Daarnaast vindt ze het belangrijk dat jij als leerling weet wat je aan het doen bent en wat er daadwerkelijk gebeurt in je lichaam. Met haar logopedische kennis op zak kan ze je dat tot in detail vertellen.

Ervaar je stemproblemen tijdens het zingen of spreken, of ga je weer zingen na stemproblemen of een stemband-operatie? Heb je logopedische behandelingen gevolgd en wil je hierop verder bouwen doormiddel van zingen? Ook dan kun je terecht bij Zangles Friesland.
Dat is een unieke combinatie die geboden wordt; niet alleen de logopedische kant wordt belicht maar ook je zangstem wordt getraind.
Daphnie zal samen met de leerling doelen opstellen en deze zo efficiënt mogelijk proberen te bereiken Voor deze logopedische lessen gelden dezelfde tarieven als voor de zanglessen bij Zangles Friesland.

ZF Popkoor en workshops

Sinds mei 2013 bestaat het Zangles Friesland popkoor ‘Pop it!’, Daphnie is vanaf begin af aan de dirigent geweest van dit popkoor. Pop it! is een enorm gezellig popkoor wat onwijs aan het groeien is, ze zingen nu met z’n 25 dames.

Daphnie vindt het heel erg leuk om voor groepen te staan en om het beste uit de groep te halen wat betreft samenzang én gezelligheid.
Ze schrijft de meeste partijen voor het popkoor zelf en geniet er enorm van als het stuk er goed inzit en het popkoor de sterren van de hemel zingt.

Inmiddels heeft Daphnie binnen Zangles Friesland ook een Close-Harmonykoor opgericht, @Close. Na een auditieronde bleef er een fijn clubje over met zangers en zangeressen waarvoor het repertoire nèt wat uitdagender wordt gemaakt. De meerstemmigheid zo harmonieus mogelijk laten klinken is voor Daphnie een heerlijke uitdaging.

Daarnaast verzorgt Daphnie ook regelmatig workshops voor Zangles Friesland, waaronder de workshop ‘lax vox’ (bubbelen). Binnenkort staat er een eerste zang Masterclass op het programma. Kortom; Daphnie is breed inzetbaar en voor heel veel leuke ideeën in!

Zangles Friesland

Daphnie geeft al geruime tijd zang- en popkoorlessen bij Zangles Friesland.
Het klikte meteen goed tussen Janneke en Daphnie.
Toen Janneke eind 2015 op zoek was naar een compagnon voor de zangschool kwam als eerste Daphnie naar voren.
Tijdens hun samenwerking bleken zij een gouden team te zijn; zij vullen elkaar erg goed aan, zijn beide ‘van het bikkelen’ en gaan beide geen uitdaging uit de weg.

Het combineren van lesgeven en zelf zingen is perfect. Het zorgt voor zoveel plezier in mijn vak!

Daphnie

Je lijf is heel belangrijk als je zingt, probeer altijd goed rechtop en stevig te staan.
Dit geeft automatisch een meer open en ontspannen klank!

Een zangtip van Daphnie

Waar geeft Daphnie les?

Daphnie Misker geeft zang- en popkoorlessen in de Koepelkerk in Leeuwarden.

Video's