De muzikaliteit zat er al vroeg in bij Diane. Als kind trad ze elke maand op met een band in een kinderkerk. Haar vader speelde daarbij trompet. Na een aantal jaren kreeg ze de muzikale leiding over de band. Ook speelde ze cornet, kreeg daar les in en speelde met andere kinderen in het jeugdkorps.

Korps

Diane’s muzikale carrière begon met het bespelen van de cornet. Daarmee kon ze al snel bij het jeugdkorps spelen. Een aantal jaren later mocht Diane plaatsnemen in het A-orkest, brassband Gloria Deï te Gerkesklooster. Vlak daarna maakte ze ook een instrumentenswitch: de cornet werd ingeruild voor een bariton. Vele plezierige en succesvolle jaren met Gloria Deï volgden: Nederlands kampioen in 2012, wereldkampioen op het Wereld Muziek Concours in 2013 en er werd een Summerschool gevolgd in Swansea, Wales.

Conservatorium

Zingen bleef echter altijd iets waar Diane geluk uit haalt. Ze stopte met het bespelen van de bariton en besloot zich volledig te richten op het zingen. Daarom deed ze in 2014 toelatingsexamen voor de opleiding Docent Muziek aan het Prins Claus Conservatorium, met als hoofdvak Jazz Zang. Ze werd toegelaten en mocht in 2015 starten in het eerste jaar. Hier volgde Diane zanglessen van Francien van Tuinen en Esra Dalfidan. Tijdens deze studie merkte ze op dat ze enorm geïnteresseerd is in koren, zanglessen geven en reguliere muzieklessen geven op basisscholen. In haar laatste studiejaar ging het balletje rollen, er kwamen verschillende invalbaantjes op haar af waar ze volmondig ‘ja’ op zei.

Zangcoach en koordirigente

Al snel mocht Diane doen waar ze zo ontzettend blij van wordt: ze werd de dirigente van twee verschillende popkoren, ze startte met het geven van zanglessen en gaf muzieklessen op tien verschillende basisscholen. Tijdens haar studie ontmoette ze drie zangeressen waarmee ze ‘Fluitenkruid’ heeft opgericht in 2017. Samen met dit close harmony kwartet treedt ze regelmatig op tijdens feesten en evenementen.

Zangles Friesland

Diane Broersma werkte zo nu en dan als inval-zangcoach voor Zangles Friesland en daar waren we erg blij mee!

Toen er een plekje vrij kwam in onze coachingsteam, reageerde Diane met een enthousiaste ‘JA!’ 🙂

Dat Diane uit de voeten kan met individuele zanglessen als met koren, vinden we top! En als ‘Docent Muziek’ is ze natuurlijk ook multi-inzetbaar!

In november 2019 werd Fluitekruid 2e op het BalkTopFestival in Rotterdam in de eerste klasse. Daarmee zijn zij gepromoveerd naar de TOPklasse!

Waar geeft Diane les?

Diane Broersma geeft zangles in Leeuwarden.