Heel vroeg begon Else met zingen. Haar eerste optreden was op vierjarige leeftijd, midden in een kapsalon in haar geboortedorp waar ze het nummer ‘Nikita’ van Elton John woordelijk meezong en performde. Als tienjarig/twaalfjarige zong ze in het kinder- jeugdkoor ‘De Notendop’ en deed vele solopartijen. Op haar zestiende zong ze voor het eerst bij een band onder de naam ‘The Attic’. Hiermee heeft ze vele optredens gedaan en een cd opgenomen met eigen werk. De liefde voor muziek liet haar niet meer los.

Platencontract

Op haar 18e tekent ze een platencontract bij EMI, en maakt dan 3 jaar lang deel uit van de meidenband ‘Bad Candy’ als leadzangeres. Een album opgenomen in Zweden met top-songwriters als Andreas Karlsson, the Veronicas, RamPac en Johan Elofsson, 3 singles, 3 videoclips, een top 10 hit, tours door Nederland en Duitsland, het voorprogramma van Pink! In de HMH en vele optredens bij radio- en tv stations als o.a. Radio 538, 3FM, MTV, TMF, FOX KIDS volgde.

Conservatorium

Na deze onstuimige periode met commerciele muziek verlangde ze terug naar de schoolbanken en koos ze voor een studie Fysiotherapie. Maar haar passie voor zingen is zo groot, dat ze na het behalen van haar propedeuse besloot haar hart te volgen en in de muziek verder te gaan. Tot haar grote vreugde werd ze toegelaten tot het Conservatorium in Groningen. Hier volgde ze zanglessen bij o.a. Floor van Zutphen (backing vocale The Wild Romance – Herman Brood). In 2014 studeerde ze af als docerend en uitvoerend musicus. Het volgen van haar hart heeft haar veel goeds gebracht: vele optredens, zingen in de soulband ‘Soul-XS’ en samenwerken met vele talentvolle muzikanten.

Eigen songs en zangcoaching

Momenteel focust ze zich op het schrijven van haar eigen muziek. Haar eerste single ‘Caught in Confusion’ brengt ze uit en ze werkt aan het maken van een EP. Daarnaast zingt ze op bruiloften en andere bijzondere gelegenheden.

Om haar passie voor zingen ook over te brengen op anderen werkt ze als zangcoach en koordirigent. Daarnaast is ze betrokken bij de opleiding vakspecialist muziek aan de Hanzehogeschool Groningen.

Zangles Friesland

Else is een prachtige ‘nieuwe aanwinst’ voor zowel Zangles Friesland als Zangles Groningen. Op beide locaties zal zij aan de slag gaan.

Zij brengt haar specialisatie ‘jazz’ mee, maar heeft ook genoeg ervaring met popmuziek. Daarnaast schrijft zij haar eigen songs en kun je dus ook met je songwriters-vragen bij haar terecht.

Wij zijn ontzettend blij met Else in ons coachingsteam!

Else kan je helpen om het beste uit jezelf te halen. Jouw unieke stemgeluid heb je namelijk al

Waar geeft Else les?

Else Schreur geeft zanglessen in het Koepeltheater in Leeuwarden.