Fardau groeide op in een muzikaal gezin en kreeg de liefde voor muziek dus met de paplepel ingegoten.
Allerlei instrumenten werden bespeeld binnen het gezin, maar zingen werd haar grote liefde.

Nieuwsgierig

Al op jonge leeftijd zong ze in een kinderkoor en vervolgde haar zangkunst bij het fries jongerenkoor. Daar kreeg ze ook zangles in allerlei verschillende stijlen, wat haar erg nieuwsgierig maakte. Het was niet alleen “lichte” muziek die ze voorgeschoteld kreeg; ook klassieke muziek stond op het menu.

Opleiding

Door deze ervaring is Fardau zangles gaan volgen in de klassieke muziek op haar mbo-opleiding ‘ OA-muziek’ . Uiteindelijk heeft dit haar overtuigd om door te gaan in de wereld van de klassieke zang. In de laatste jaren van haar mbo-opleiding heeft ze dan ook toelating gedaan voor de vooropleiding van het Prins Claus Conservatorium te Groningen en is ze uiteindelijk in mei 2013 afgestudeerd.

Les geven

Het vak methodiek werd al snel geïntroduceerd op het conservatorium waar Fardau erg enthousiast van werd. Na een aantal stages heeft ze dit zelf uitgebreid naar een groot aantal leerlingen en het coachen van koren.
Om alles uit een stem te halen wat er in zit, maakt dat Fardau dit vak zo geweldig vindt! Samen met de leerling een weg in te slaan naar de techniek, interpretatie en repertoire is elke keer weer een leuke uitdaging!

In alle stijlen thuis

Fardau is de “lichte” muziek nooit vergeten en geeft eigenlijk in alle stijlen les. Zelf kan ze ook nog genieten van het zingen van ballads of musical liedjes.

Zo heeft ze een keer een clip opgenomen met Sieb van der Ploeg en Gerrit Breteler en stond ze een aantal jaren geleden op de ‘Fryske Music Night’ te zingen.
Van opera tot pop, de variatie maakt het ontzettend leuk!

Zangles Friesland

Fardau is de Klassieke trots van Zangles Friesland. Janneke was ontzettend blij toen Fardau zich bij het ZF-team aansloot.

Thuis in Klassiek en Popmuziek, zelf volop actief als zangeres en een harde werker en dus fijne collega!

Geloof in je eigen sound en talent!

Fardau van der Woude

Waar woorden stoppen, gaat de muziek verder

Jean Sibelius (Klassiek componist)

Waar geeft Fardau les?

Fardau van der Woude geeft zangles in de Koepelkerk in Leeuwarden.

Video's