Al zo lang zij zich kan herinneren komt Petra tot bloei als ze zingt en muziek maakt. De liedjes die ze als kleuter leerde in het kinderkoor van de plaatselijke muziekschool in Leek kent ze nog steeds! Haar passie voor zingen en de mogelijkheid om in je zangstem je eigenheid te laten zien, brengt ze met liefde over op anderen.

De weg naar de muziek

 In de eindfase van haar studie organisatiepsychologie kwam Petra erachter dat ze van haar muzikaliteit en zangtalent haar werk wilde maken. Sindsdien is haar ervaringsrugzak barstensvol gegroeid met een grote muzikale diversiteit. Denk aan koren dirigeren, arrangeren, zangworkshops geven, zelf liedjes schrijven, een zangtechniekopleiding volgen, zingen als jazz zangeres en zanglessen geven. Het meeste plezier haalt zij uit zelf zingen en anderen zangcoaching geven (individueel of in duo’s).

Liefde voor jazz en improviseren

Een mooie vorm van muziek maken waarin je je eigenheid volledig kan laten zien, is volgens Petra improviseren. Eén van de meest bekende muziekstromingen waarin volop geïmproviseerd wordt, is de jazz muziek. Zelf zingt ze regelmatig jazz, omdat deze stijl haar uitdaagt om steeds buiten haar aangeleerde kaders te blijven zingen. Zo ontdekt ze soms kanten van haar stem en muzikaliteit, waarvan ze niet wist dat ze die in zich had. Kortom, improviseren kan verrassend leuke resultaten geven.

Lessen

In de zanglessen werken we met je muzikale mogelijkheden en die vergroten we door oefeningen te doen en door jou gekozen liedjes te zingen. En of het nou gaat om zangtechnische oefeningen, een lied leren presenteren of improviseren; plezier in leren en zingen staan voorop.

Dit alles met als doel om jouw eigenheid en muzikale zangkwaliteiten te laten klinken!

Naast haar werk als zangcoach is Petra actief met haar bedrijf GreatMusicDreams. Ze biedt diensten aan om mensen in organisaties de vruchten te laten plukken van jazzimprovisatie en de manier waarop in jazz wordt samengewerkt aan vernieuwing.

Zangles Friesland

Petra en Daphnie kenden elkaar al uit eerder tijden; zo hebben zij in 2013 samen al eens aan een jazzproject meegewerkt. Toen we voor Zangles Friesland op zoek waren naar een nieuwe zangcoach, kwamen we al snel uit bij Petra.
En Petra was enthousiast 🙂

In maart 2017 gestart bij Zangles Friesland en al niet meer weg te denken. Inmiddels geeft Petra zanglessen op onze leslocaties in Leeuwarden en Sneek.
Daarnaast is Petra een fanatiekeling in het schrijven van leuke blogjes en zit vol ideeën. Je komt er ongetwijfeld nog wel eens eentje van haar tegen!

We don’t do mistakes, we do variations

Petra

Start met genieten terwijl je zingt!

Petra

Begin bij je talent en eigenheid

Petra

Waar geeft Petra les?

Petra Veen geeft zanglessen in Leeuwarden en Sneek.