Voor Rebecca is muziek niet meer weg te denken in haar leven. Als kind al stond ze op de bühne. Al dansend en zingend ging zij het leven door. Muziek werd vanuit haar ouderlijk huis ook enorm gestimuleerd. Vader speelde tuba, moeder speelde piano en gitaar, zus en broertje speelden piano.

Rebecca begon als klein meisje te dansen in een dansgroep.

Al snel ging dit over van even dansen op de dansschool naar het conservatorium in Enschede waar ze de vooropleiding dans deed. Hier heeft ze veel ervaring opgedaan met dans en muziek. Daarnaast speelde zij dwarsfluit en leerde de muziektheorie. Ook stond ze op elk gegeven podium de longen uit haar lijft te zingen. Rebecca is een creatieve duizendpoot die houdt van tekenen en schilderen en zingen en dansen.
Rebecca wilde graag deze talenten inzetten en werken met mensen die zorg behoeven dus koos ze voor de opleiding sociaal pedagogisch werk, gericht op activiteitenbegeleiding. Ze zong in de tussentijd in verschillende bands en een black gospelkoor olv Andre Bijleveld.

Logopedie

Na jaren te hebben gewerkt met kinderen in het onderwijs en de zorg besloot zij de deeltijd opleiding logopedie te gaan volgen. Hier heeft ze heel veel kennis opgedaan over de werking van de stem. Dit was waar ze goed in was. Ze ging werken bij verschillende logopediepraktijken en specialiseerde zich in stem. Ze behandelt veel mensen met stemproblemen. Ze heeft verschillende cursussen gevolgd zoals ‘muziek in het onderwijs’, ‘Complete Vocal Technique’, en ‘stemtherapie bij volwassenen en kinderen’, en ze is nog lang niet uitgeleerd.

Projecten

Naast haar werk als logopedist is Rebecca zangeres en speelt zij gitaar in twee country/americana bands; Rootville en Loose canon en schrijft ze haar eigen songs. Met de band Rootville hebben ze al eens bij Noarderwyn live gestaan.

Rebecca is nog volop in ontwikkeling om voor altijd te blijven zingen en muziek te maken.

Rebecca is samen met haar man bezig met een project om country en folk cd te maken in het Nederlands/Fries voor kinderen in samenwerking met een kennis in de USA. Zij hebben daar het project al lopen en willen in samenwerking met hun, het idee ook hier van de grond krijgen. Het project staat nog in de kinderschoenen maar hier zijn ze met veel enthousiasme mee bezig.

Zangles Friesland

Door Rebecca’s enthousiasme waren Daphnie en Janneke er al snel over uit dat deze dame perfect in het ZF-team zou passen!

Met haar logopedische achtergrond en activiteiten als zangeres is Rebecca een prachtige aanvulling op ons team.

Waar geeft Rebecca les?

Rebecca Veltman geeft zangles in de Koepelkerk in Leeuwarden.