Het begon allemaal als klein jongetje.. kijkend vol verbazing naar moeders en band die optraden, en zo is al gauw de vonk overgeslagen! Het begon met oefenen in de muziekzaal en al gauw begon de zoektocht naar zangles, na jaren gelest te hebben bij verschillende praktijken vond Roy het tijd om de volgende stap aan te gaan en kwam zo bij popsport terecht waarbij hij gecoacht werd door profs.

Uit de praktijk, en bij de eindshowcase was hij de gelukkige winnaar van Popsport en vanaf daar was de echte start gelegd.. van grote festivals naar kroegen en van radio optredens naar tv en zo kwam vocal center op Roy zijn pad. Na daar een tijd gelest te hebben is Roy zang gaan studeren (CVT) in Groningen en heeft de opleiding vocal coach bij vocal center gedaan. Roy kwam er na een tijd toch achter dat hij op zoek was naar wat anders en is uiteindelijk als zzp’er voor zichzelf begonnen als vocal coach en als geluidstechnicus. Roy is altijd op zoek naar uitdaging en zo kwam hij terecht bij Zangles Friesland!

Ook heeft hij verschillende workshops gevolgd zoals Estill voice training (EVT) en Complete vocal technique (CVT) en heeft in de tussentijd veel met bandjes opgetreden op mega feesttenten, naar festivals en van radio/tv optredens naar concertzalen en heeft het podium gedeeld met verschillende artiesten zoals oa: Maan, Q-music, Jannes en Drukwerk. Ook speelde hij op de grootste muziekbeurs
van Europa de Musikmesse te Frankfurt waar hij dit jaar ook weer zal optreden.

Met 100 + optredens per jaar met verschillende bandjes is Roy dus een coach die veel in de praktijk actief is dus kan je helpen met dingen zoals: Podium presentatie, interpretatie en hoe je een optreden vol kan houden met de juiste training.

Zangles Friesland

Roy versterkt als enige mannelijke zangcoach het zangteam van dames.

We zijn erg blij met Roy in ons team; hij brengt een fijn enthousiasme met zich mee dat je ongetwijfeld terug zult zien in zijn zanglessen.
Roy geeft zanglessen in Sneek en voor Zangles Groningen in Oude Pekela.

Zangles geven is als een schilderij.. jij weet hoe hij eruit moet zien en ik geef je de kleuren.

Roy

Je lijf is heel belangrijk als je zingt, probeer altijd goed rechtop en stevig te staan.
Dit geeft automatisch een meer open en ontspannen klank!

Een zangtip van Daphnie

Waar geeft Roy les?

Roy Sipma geeft zanglessen in Sneek.