Al jong was Simone bezig met zingen, wat resulteerde in deelname aan het ‘Bildts Songfestival’ in haar geboortedorp. Tijdens de PABO in Leeuwarden volgde ze de specialisatie muziek en gitaarles om zichzelf te kunnen begeleiden. Na de studie orthopedagogiek in Utrecht bleef de muziek kriebelen en kwam de opleiding aan de Academie voor Lichte Muziek (AVLM) in Lelystad op haar pad.

Opleiding

Tijdens de PABO in Leeuwarden volgde ze de specialisatie muziek en gitaarles om zichzelf te kunnen begeleiden. Na de studie orthopedagogiek in Utrecht bleef de muziek kriebelen en kwam de opleiding aan de Academie voor Lichte Muziek (AVLM) in Lelystad op haar pad.
In de jaren dat ze in Amsterdam woonde, is ze gestart met de deeltijdstudie aan de Schumann Academie in Utrecht waar ze meer kennis opbouwde wat betreft algemene muziekleer en muziekgeschiedenis.

Op de Bühne

Na de AVLM heeft ze samen met twee hele goede vrienden het muzikale ensemble Him Her & She opgericht, waarmee ze in 2008 en 2010 in Utrecht een succesvol theaterconcert heeft gegeven. Ieder concert had een thema waarbij bekende en minder bekende liedjes in het Nederlands, Fries, Engels en Frans de revue passeerden. Een fantastische tijd!

Sinds Simone weer in het Friese land woont is ze begonnen als zangeres bij Deetoxx waarmee ze met veel plezier op de bühne staat.

Tomke

Na een eerder project van de Afûk om een workshop over muziek met dementerende ouderen te verzorgen voor activiteitenbegeleiders op het congres ‘Dat wie doe sa’, werd Simone in 2014 door de Afûk gevraagd om liedjes te schrijven passend bij de verhalen van de Friese Tomke-boekjes. Een prachtig project, waarbij een mooie samenwerking ontstond tussen broer (muzikale begeleiding, productie) en zus (tekst, muziek, muzikale begeleiding & zang).
Beluister hier het lieve liedje ‘Leaf’

Lesgeven

Muziek met, voor en door kinderen is voor Simone een groot deel van haar passie. Naast het lesgeven in het Speciaal Onderwijs begon Simone in 2012 als zangdocent bij Zangles Friesland. Daar geeft ze met ontzettend veel plezier en enthousiasme les aan zowel kinderen als volwassenen.
En daarnaast geeft Simone nu al weer een aantal seizoenen groepslessen ‘Popgroep voor Kids’; wàt een feestje elke week weer! 🙂

Musical RUTH

Het laatste project waar Simone een rol in speelde, was de Fryske musical Ruth in samenwerking met het Kwartettekoar en componist Hindrik van der Meer. Als Ruth mocht zij drie keer in een uitverkochte Lawei samen met andere solisten, koor, dansers en orkest deze prachtige musical ten gehore brengen.

Zangles Friesland

Simone is één van de ‘docenten van het eerste uur’. Toen Janneke op zoek ging naar meer zangcoaches om voor Zangles Friesland aan de slag te gaan, was Simone er al gauw bij en is niet meer weg gegaan.

Naast de zanglessen was Simone ook gelijk enthousiast om ‘Popgroep voor Kids’ aan te pakken. Elke presentatie voor de ouders/verzorgers is weer een waar feestje!

Er is niets mooiers dan je passie te delen met anderen!

Simone de Witte

Na een dag lesgeven fiets ik fluitend naar huis. Het geeft zoveel voldoening!

Simone de Witte

Waar geeft Simone les?

Simone de Witte geeft zangles en Popgroep voor Kids in de Koepelkerk in Leeuwarden.